Rezultate slabe la Ploiesti

 

louis

In perioada 24 – 26 octombrie am participat la finalele Campionatului National de Judo – ne waza, destinat varstelor U15 si U13.

Ne-am deplasat cu un lot format din 3 sportivi, care in final s-au clasat pe un loc 5 si doua de 9, rezultate slabe din punctul meu de vedere.

As dori sa precizez ca sportivul nostru Gliga David, dupa 4 victorii frumoase a fost nedreptatit grosolan in semifinale, de o brigada de arbitrii neexperimentata, fara coloana vertebrala si obediente la sugestiile venite din partea …  . Toti colegii antrenori au fost scandalizati de decizia arbitrilor, acestia considerand ca sportivul nostru a fost intradevar viciat de o medalie la aceste nationale.

Ce este trist este faptul ca federatia poarta doar grija arbitrilor, sa nu-i jignim, sa-i respectam, sa acceptam cu capul plecat deciziile lor, indiferent daca sunt corecte sau nu … pentru ca vezi Doamne : “nu da bine la public” … dar nu-i intereseaza de TRAUMA provocata sportivului, un copil de 13 ani, care a muncit tot anul pentru competitia aceea si care, plangand, a intrebat de ce a fost nedreptatit si care au fost motivele pentru care a pierdut meciul pe nedrept … nu-i intereseaza nici de munca antrenorului, care si el a muncit pe langa sportiv, care se simte si el calcat in picioare, care este nedumerit cand i se raspunde zeflemitor si arogant ca nu se doreste sa se de-a explicatii cu privire la decizie …

Consider ca mai importanti sunt copiii decat arbitrii, sportivii acestia care incep visand la a deveni campioni, imagini ale sportului si natiunii romane si sfarsesc in dezamagire si scarba din cauza felului cum sunt tratati de cei responsabili.

A doua zi au intrat in lupta alti doi sportivi ai clubului, Laszlo Zalan si Vas Angelo, care au castigat cate 1 meci si au pierdut doua, clasandu-se fiecare pe locurile 9 la sfarsitul competitiei.

Ma asteptam mai mult de la Vas Angelo care are reale calitati la sol, in schimb, la fel ca si Zalan, presiunea competitiilor importante isi pune amprenta prea tare pe el.

Ne intoarcem la sala, ne continuam munca si speram sa indreptam greselile noastre, sa fim lasati sa muncim, sa ne dezvoltam si sa nu mai avem parte de fata urata a judo-ului romanesc.

Multumesc parintilor pentru sprijin si intelegere !

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *