Open Judo Le Havre – Franta 2018

DSC_1325

In ziua de 31 martie 2018 am incheiat turneul european de judo inceput in Polonia cu Turneul International Same Judo Cup si terminat in Franta, prin participarea la puternicul Turneu International Open Judo Le Havre, destinat echipelor, unde au participat peste 30 de echipe din Franta si 4 din strainatate.

Au fost 2 echipe participante sub titulatura Samuraii Florii de Cires in Voiniceni, compuse din sportivi ai clubului nostru (Gliga Ana si Zahan Luca la U10 si Gliga David la U12) si sportivi din Bucuresti (Mako Ryu Gym), Focsani (LPS Focsani) si Bacau (Bronx Bacau).

La categoria de varsta U10, cei patru componenti (Gliga Ana, Muresan Eric, Zahan Luca si Zodian Katia) s-au clasat in final pe locul 7, dupa 2 victorii si 2 infrangeri, avnd meciuri frumoase, cu victorii frumoase, cu infrangeri neasteptate, dar una peste alta, lasand o impresie buna.

In schimb, la categoria U12, Gliga David, samuraiul nostru plus cei 4 noi samurai inrolati (Dobre Andrei, Nitu Antonio, David Vlad si Muresan Simion), au avut o evolutie dezarmanta pentru adversarii intalniti, cativa dintre ei chiar renuntand sa lupte cu noi. Pana in semifinale, am demonstrat francezilor superioritatea clara a judokanilor din Romania fata de cei din Franta, la acest nivel de varsta, atat din punct de vedere fizic cat si tehnic.

Semifinala, chiar daca a fost castigata cu un categoric scor de 5-0, a fost un semn ca meciurile din finala vor fi mai grele, dar samuraii nostri au luptat cu inima si cu dorinta de a demonstra ca nu au strabatut 4000 de km degeaba (Romania-Polonia-Franta).

Dupa 5 meciuri tensionate si pline de suspans, am castigat cu scorul general de 3-2, astfel ca titlul de “cea mai buna echipa a competitiei” si cec-ul de 500 de Euro, au fost pe deplin meritate.

Asa cum am scris mai sus, la acest nivel de varsta sunt net superiori francezilor, enigma care ramane in continuare neelucidata pentru unii, este de ce sunt ei superiori de la nivelele de cadeti in sus ?

Multi stim raspunsul, dar ne ferim sa-l spunem cu voce tare si generatii de sportivi se pierd … printre care si copiii nostri …

Una peste alta, a fost o experienta extraordinara pentru noi, deoarece pe langa competitiile la care am participat, am avut ocazia sa vizitam 9 tari in periplul nostru european, in care vizitele la Copernicus Science Center – Planetarium si Jump Arena din Varsovia (Polonia), Poarta Brandenburg si Reichstagul din Berlin (Germania), Turnul Eiffel din Paris ( Franta), au fost cireasa de pe tort.

Multumim lui Lukasz Wojcik si lui Thomas Destin pentru ce ne-au oferit, sper ca aceasta experienta sa ne intareasca relatiile pe viitor si sa-i vedem pe ei si echipele lor la turneul nostru din octombrie.

Multumesc colegilor de la Mako Ryu Gym, LPS Focsani si Bronx Bacau pentru ajutorul primit, deoarece fara sportivii lor nu puteam spera la medalii.

Multumesc parintilor sportivilor mei care au facut eforturi financiare deosebite pentru a sustine aceasta deplasare, lui Cosmin Papuc pentru ajutor, sotiei mele pentru intelegere si sprijin si nu in ultimul rand SC CIS GAZ SA, Consiliului Local Ceuasu de Campie, Consiliului Judetean Mures si Fundatiei pentru Comunitate, pentru intelegere si sprijin.

DSC_1063 DSC_1101 DSC_1182 DSC_1355 DSC_1371 DSC_1388 DSC_1428 DSC_1440 DSC_1444 DSC_1446 DSC_1449

Tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *