Same Cup – Polonia 2019

20190323_144134

In perioada 22-23 martie 2019 am participat la cea de-a 4-a editie a tot mai puternic si interesant turneu international de judo Same Cup din Marki-Varsovia, Polonia.

Au participat in jur de 1250 de judoka din peste 20 de tari europene, rezultand astfel o cupa europeana (si nu un campionat european, cum mai denumesc fara pic de respect, dambovitenii nostri din alte sporturi, competitiile lor) extraordinar de frumoasa, de puternica si de interesanta. Am avut placerea sa vedem la lucru copii din scoala ex sovietica, sportivi din Kazahstan, Kirgistan, Mongolia, Georgia, Rusia, Ucraina, Letonia, vestici din Franta si Germania, polonezii cu judo-ul lor frumos, ce mai … un adevarat spectacol.

Clubul nostru a fost reprezentat de Gliga Ana, printesa noastra razboinica, care in prima zi de concurs, luptand la categoria de varsta 2009, a castigat 4 meciuri impotriva unei rusoaice, o letone, o nemtoaica  si o poloneza, obtinand in final un frumos loc 1.

A doua zi, in categoria de varsta 2008, Ana a inceput extraordinar competitia printr-un ipon in 20 de secunde la o sportiva din Kazahstan, care a aratat in meciul precedent o tehnica si forta extraordinare pentru varsta ei. A castigat urmatorul meci cu o sportiva din Polonia, dar s-a impiedicat in semifinala, printr-o lipsa de concentrare, poate specifica varstei, de sportiva din Germania, pe care a invins-o in ziua precedenta. Locul 3 din final este un rezultat bun, dar cu siguranta se putea obtine mai mult.

Clubul nostru a mai fost reprezentat la aceasta competitie de 8 sportivi imprumutati de la colegii nostri din Cluj Napoca, care au obtinut 2 medalii de argint si 1 bronz. Multumesc pe aceasta cale clubului CSM Cluj Napoca si parintilor acestor sportivi pentru sprijin.

La aceasta competitie am avut placerea sa reintalnesc prieteni din lumea judo-ului, colegi din Polonia, Bulgaria, Moldova, Franta, Ucraina, Serbia cu care imi place sa cred ca intaresc relatiile noastre de prietenie.

Nu am ratat traditionalele vizite la Jump Arena din Varsovia si restaurantul vietnamez unde an de an descopar retete noi si interesante.

Multumesc prietenilor polonezi din clubul Same Judo, care se comporta mereu foarte ospitalier cu mine si sportivii mei, iar pentru acest lucru ma voi duce mereu cu placere acolo, indiferent de efortul pe care trebuie sa-l fac.

20190323_083419 20190323_130629

Tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *