Cupa Targu Secuiesc 2018

20181103_154929

In data de 03.11.2018 am participat la Cupa Targu Secuiesc, cu un lot format din 4 sportivi : Rotaru Darius, Moldovan Raluca, Vas Angelo si Gliga David.

Rezultatele nu au fost foarte bune, atat Raluca (medalie de bronz) cat si David (medalie de argint), avand evolutii destul de sterse, singurul care a aratat o crestere fiind Darius, care dupa 2 victorii si 2 infrangeri a ocupat locul 5.

David Gliga a castigat 4 meciuri dar a pierdut finala, la capatul a 16 minute de lupta, desi, dupa timpul regulamentar si golden score, ar fi trebuit sa primeasca decizia de invingator prin penalizarea adversarului pentru noncombat, dar David a avut ghinionul ca la saltea sa fie un arbitru (cu adevarat un pariu pierdut pentru arbitrajul romanesc), care a decis ca sportivii sa mai lupte inca 13 minute, pana unul dintre ei puncteaza (ippon sau wazari), netinand cont ca si in aceasta perioada, sportivul nostru a fost mai activ si a initiat majoritatea atacurilor. Dupa 16 minute de lupta, David a cedat fizic si a pierdut meciul …

Raluca a avut in primul meci o evolutie surprinzator de tematoare si de defensiva, astfel ca infrangerea venita a fost meritata. Si-a revenit apoi si a castigat urmatoarele 2 meciuri, obtinand medalia de bronz.

Darius demonstreaza ca are calitati fizice foarte bune, dar inca mai are de lucrat la capitolul concentrare. Am incredere in el si cu siguranta, cu o prezenta mai deasa la antrenamente, va iesi din pasa aceasta.

Vas Angelo datorita faptului ca se concentreaza mai mult la lupta la sol, plateste tribut lipsei de experienta in tachi waza. Incerc prin aducerea lui la concursurile de judo, sa fac sa-i dispara emotiile de concurs, astfel incat, atunci cand va fi momentul potrivit, sa poata sa arate calitatile tehnice pe care le are.

Imbinand utilul cu placutul, am vizitat la intoarcerea spre casa Castelul Peles, unde samuraii s-au simtit foarte bine si au fost foarte impresionati de maretia acelui loc.

Multumesc parintilor pentru incredere si sprijin.20181103_155844 DSC_3806 DSC_3831

Tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *